pvdwoestijne.reismee.nl

4e dag Kruger park

4e Dag, Kruger park Vroeg opstaan, kwart voor vijf stonden we bij de bus en half zes bij de ingang. Als je later bent moet lang wachten in de file voor toegang. Eenmaal binnen splitste de groep in drieën, speciale hoge jeeps met drie banken in tribune opstelling en chauffeur stonden gereed. Het Kruger park is ongeveer 350 x 65 km groot en doorkruist met geasfalteerde en ongeasfalteerde wegen. Het park is destijds ingericht omdat door toenemende bevolking er geen plaats meer was voor de dieren en dit deel van Z.A. van oudsher een malaria gebied was. We slikken dus nu ook stipt uit voorzorg de malarone pillen. De jeeps zijn voorzien van zonne/regendak en zijn open tot buikhoogte. Liz had ons gewaarschuwd dat het behoorlijk koud zou zijn, dus waren we goed gekleed. Toen de jeep eenmaal ging rijden (ongeveer 50km/hr) voelden we pas goed dat het steenkoud was. Al snel konden we de eerste dieren in het wild zien. Een bijzondere ervaring, de rollen zijn omgedraaid tov een bezoek aan de dierentuin. We hebben bijzonder veel verschillende dieren van dichtbij gezien, van de grote vijf ontbrak de leeuw. De andere twee groepen die een iets andere weg volgden hadden wel het geluk, een hele familie leeuw passeerde de weg en liepen vlak langs de auto's. Via de radio werd onze chauffeur ingelicht, toen we 10 min later ter plekke arriveerden waren ze net uit het zicht. Tot 4hr hebben we rondgereden in het park, de regen was rond 10hr gestopt en tegen de middag was het zonnig weer. Vanavond staat er een braai op het menu (barbecue). Kusjes voor de kleinkindjes.

Reacties

Reacties

ina

Dat zijn nog eens tijden om de dag te beginnen!! ha ha jullie lijken wel agrariers. Hoe voelt dat om bekeken te worden door de dieren?
Veel genietens toegewenst in dit bijzondere land!
Groeten< Jan en Ina

Hendrik

Klinkt goed, alleen dat vroege opstaan....

Hier alles z'n gangetje, geen bijzonderheden.

Veel plezier in ieder geval, groetjes van ons en kindjes.

Oliver

Hallo Jan en Ina, Leuke beschrijving van jullie bezoek aan het Kruger Park. Zouden jullie dit verslag op de Zuid-Afrika internet community www.mijnzuidafrika.nl willen zetten? Dit is een platform voor reizigers naar Zuid-Afrika, waar ook leuke reistips op staan en locals je kunnen informeren over ZA. Ik hoor graag van jullie?

Groetjes,

Oliver Bruno
Mijn ZuidAfrika

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!